Több tízezer áldozata lehet Izrael rafahi hadműveletének a Hamász szerint

Több tízezer halottja és sebesültje lehet annak, ha az izraeli hadsereg megtámadja a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városát – figyelmeztetett a Hamász az az AFP hírügynökség szerint.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a héten közölte, hogy utasította a csapatait: készüljenek fel az internált palesztinokkal zsúfolásig telt városba való bevonulásra.

A bejelentés aggodalmat ébresztett a világ több kormánya, így az Egyesült Államok körében, és a segélyszervezetek is figyelmeztetéseket adtak ki.

A Hamász szombati közleményében azt állítja: bármilyen katonai akciónak katasztrofális következményei lennének, amelyek „több tízezer mártírhoz és sebesülthez vezethetnek” ha Rafahot megszállják.

Az ENSZ szerint a Gázai övezet mintegy 2,5 millió lakosának fele jelenleg a városban húzza meg magát. Sokan sátrakban és rögtönzött óvóhelyeken alszanak, az élelmiszer-, víz- és higiéniai ellátás hiánya egyre súlyosabb aggodalomra ad okot.

Netanjahu korábban arra utasította a tisztjeit, hogy dolgozzanak ki terveket Rafah „kiürítésére” a Hamász harcosainak „megsemmisítése” mellett.

The post Több tízezer áldozata lehet Izrael rafahi hadműveletének a Hamász szerint first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük