Mobilját nézegette a teherautós, aki halálra gázolt egy zebrán átkelő apát a hétéves kislányával

Maximum öt év fogházat kaphat az a teherautós, aki másfél évvel ezelőtt halálra gázolt egy zebrán átkelő apát a hétéves kislányával Kispesten

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatás szerint a férfi torlódásban közlekedett Kispesten, a Szabó Ervin utcában, ahol ráhajtott egy zebrára, és ezáltal a gyalogosok átkelését akadályozta. A gyalogos-átkelőhely előtt a járdán, kiskorú gyermeke kezét fogva várakozott az édesapa, majd amikor látták, hogy a járművek állnak, több gyalogossal együtt ők is leléptek a zebrára.

A várakozó autók előtt közben a forgalom megindult. A vádlott melletti, külső forgalmi sávban álló gépkocsi vezetője észlelte a zebrán átkelő gyalogosokat, és számukra elsőbbséget biztosított. Az édesapa a gyermekével elölről akarta megkerülni a zebrán álló teherautót. A vádirat szerint a sofőr tudta, hogy a tehergépkocsival a zebrán áll, ennek ellenére a gyalogosforgalmat nem kísérte figyelemmel, ehelyett többször is a kezében tartott mobiltelefonjára pillantott.

Mihádák Zoltán / MTI

Amikor felnézett és azt látta, hogy megindult előtte a forgalom, nem nézett körül, és a rámpatükörbe sem tekintett bele azért, hogy a tehergépkocsi eleje előtti területet ellenőrizze, hanem a telefonját továbbra is a kezében tartva elindult.
Az édesapa észlelte, hogy a teherautó elindult, ezért a kislányával  együtt futva próbált kitérni előle, de a vádlott akkor már 16-19 kilométer/óra sebességre felgyorsulva, a jármű elejével elgázolta őket. Az apa és a kislánya a helyszínen meghalt.

A férfi azt mondta a tragédia utáni gyanúsítotti kihallgatása során, hogy átérzi a család fájdalmát, de a balesetért nem ismerte el a felelősségét. Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést, és járművezetéstől eltiltást kért halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt teherautósra. Ez maximum öt öv lehet.

Kapcsolódó
Gyanúsítottként hallgatták ki a hétéves kislányt apjával Kispesten halálra gázoló kamionost
A 29 éves férfi azt mondta. hogy átérzi a család fájdalmát, de nem felelős a balesetért.

The post Mobilját nézegette a teherautós, aki halálra gázolt egy zebrán átkelő apát a hétéves kislányával first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük