Kivonul az OTP Romániából

Az OTP Csoport teljesen kivonul Romániából, de a tranzakció lezárása még eltart néhány hónapig, mert a román jegybank (BNR) és a versenyhivatal (CC) is áldását kell adja az üzletre. Miután a BTR az összes szükséges engedélyt megkapja, véglegesítik a fúziót, s ezzel a román piacvezető pénzintézmény az összes fiókot is átveszi, integrálja az OTP Bank Romániát.

A BTR közleményében megerősítette, hogy az átadás-átvétel ideje alatt az OTP Bank Románia ügyfeleinek semmit sem kell tenniük, a szolgáltatás eddig megszokott színvonala nem csorbul, sőt, külön kiemelték, hogy mivel a magyar kormány az OTP Bank Románián keresztül folyósította a támogatást a Bethlen Alap határon túli pályázataira is, a már megkötött szerződések érvényben maradnak, ezeket a BTR betartja, folytatja az együttműködést, ha szükséges, nem csak román nyelven. Egyébként a BTR-nek eddig is volt magyar nyelvű honlapja.

A BTR közleményében megköszöni az OTP Csoportnak azt, amit Romániában felépítettek, a pragmatikus tárgyalássorozatot, amely meghozta a pozitív eredményt, hozzátéve, isten hozta minden ügyfelet, alkalmazottat a Banca Transilvaniához.

Jaap Arriens / NurPhoto / AFP Az OTP bank egyik fiókja Bukarestben, Romániában 2017. február 6-án.

A BTR A BTR Románia legjelentősebb pénzintézménye piaci részesedése közel 20 százalékos és több mint négy millió ügyfelet szolgál ki 10 ezer alkalmazottal. A mostani akvizícióval megerősíti piacvezető szerepét, hisz a romániai bankpiacon 2,64 százalékos részesedést birtokló OTP Bank Románia megvásárlásával 96 fiókkal, 1.800 alkalmazottal, 420.000 magánszemély, 22.000 vállalkozói ügyféllel bővültek.

A közlemény idézi Csányi Sándor OTP-vezért, aki elmondta, hosszú utat jártak be Romániában az elmúlt húsz esztendő alatt, de világossá vált számukra, hogy bankok megvásárlása nélkül nem tudnak előrelépni a romániai piacon, nem tudják elérni stratégiai céljaikat.

A BTR átveszi azt a több tízezer romániai magyar OTP-ügyfelet is, akik csak azért, mert gyermekeiket magyar iskolába íratták, 1260 lejt (kb. 93.000 forint az OTP árfolyama szerint) kapnak évente egyszer a magyar államtól a bankkártyájukra. A tapasztalat szerint a többség általában egy összegben fel is veszi a pénzt, utána semmire sem használja a bankkártyát. Az átállás pedig az új bankhoz – majd új folyószámla számot is kapnak – nem lesz zökkenőmentes, főleg a kis, magyarlakta településeken élők számára.

The post Kivonul az OTP Romániából first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük