Szijjártó Péter: David Pressman az ellenzék valódi vezetője

A magyar belpolitikai viszonyokról értekezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban a Fiatal Republikánusok Klubjában. Szijjártó a Facebook-oldalán közzétett videóban elmagyarázta, hogy 2014 és 2018-ban nagy győzelmeket arattak a széttöredezett ellenzék fölött, akik ezért arra jutottak, hogy együtt kell indulniuk. „Úgy tekintettek erre, mint egy varázslatos lehetőségre” – mondta a külügyminiszter, hozzátéve, hogy 2022-ben ennek ellenére nagyon csúnya vereséget szenvedtek, az eddigi legnagyobb különbséggel.

Ezután rátért az ellenzéki kampányba érkező külföldi pénzekre. Szijjártó szerint az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje a táboron belüli fontosságát akarta bizonygatni, amikor „reménykedve beszélt” egy televíziós műsorban az Egyesült Államokból érkező pénzekről. „Nem volt teljesen tisztában azzal, hogy ez törvénysértés Magyarországon” – mondta Szijjártó, hozzátéve, hogy ezért kellett elfogadni a szuverenitási törvényt.

A miniszter szerint kiderült, hogy egy jelentős beavatkozási kísérlet történt, melyet az Egyesült Államokból koordináltak.

El kell mondanom, hogy a beavatkozás sokféleképpen mehet végbe. Például ha az Egyesült Államok nagykövete az ellenzék valódi vezetője. Ez történik most Magyarországon. Tehát az USA nagyköveti a valódi vezetője a nagyon megosztott ellenzéknek

– mondta Szijjártó, miközben David Pressmanről, az USA budapesti nagykövetéről pörögtek felvételek a videójában.

Kapcsolódó
Az amerikai külügyminiszerrel tárgyalt Washingtonban David Pressman
Január 29. és 31. között volt hazájában.

The post Szijjártó Péter: David Pressman az ellenzék valódi vezetője first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük