Hamász-küldöttség érkezik Kairóba

A Hamász küldöttségét Kairóba várják további tűzszüneti tárgyalásokra, egy nappal azután, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasította a Hamász követeléseit.

Oszama Hamdan magas rangú libanoni Hamász-tisztviselő Bejrútban tartott sajtótájékoztatóján megerősítette az utazást, míg egy egyiptomi tisztviselő az Agence France-Presse-nek azt is elmondta, hogy a tárgyalások új fordulója csütörtökön kezdődik Kairóban, amelynek célja a nyugalom elérése a Gázai övezetben.

Mindezt akkor, amikor Antony Blinken amerikai külügyminiszter az október 7-i Hamász-támadások óta ötödik alkalommal utazik a térségbe. Szerdán azt mondta, hogy még mindig lehetséges egy tűzszüneti és túszszabadítási megállapodás Izrael és a Hamász között, annak ellenére, hogy a két fél távol áll egymástól a megállapodás központi feltételeit illetően.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt is megerősítette, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) utasítást kaptak arra, hogy kezdjék meg a hadműveleteket a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában, ahol a lakosságot több százezer kitelepített ember gyarapítja.

The post Hamász-küldöttség érkezik Kairóba first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük