Gundel Takács Gábor otthagyja Novák Katalin tanácsadó testületét K. Endre kegyelme után

Otthagyja a köztársasági elnök tanácsadó testületét Gundel Takács Gábor, írja a Szemlélek.

A televíziós műsorvezető a döntését indokló posztjában leírta, Novák Katalin tanácsadó testületének minden tagja ingyen ad tanácsot, politikai kérdésekkel nem foglalkoznak és döntéseket nem hoznak.

K. Endre ügyével magam is a sajtóban találkoztam. Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is. Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt. Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak. Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet

– írta Gundel Takács Gábor, megjegyezve, hogy azért távozik a testületből, mert ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni.

Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelesség tudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni

– fogalmazott.

Mint kiderült, Novák Katalin az áprilisi pápalátogatás alkalmával kegyelmet adott K. Endrének. A bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének tudomása volt arról, hogy az intézmény akkori igazgatója több gyereket is molesztált. K. Endre előre megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel. A korábbi igazgatóhelyettest végül 3 év 4 hónap börtönre ítélték, az államfő közbenjárására viszont kegyelmet kapott. A múlt héten ismertté vált döntés miatt egyre szélesebb a felháborodás.

Csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújtott be a K. Endre kegyelmi ügye miatt.

Kapcsolódó
Orbán Viktor alkotmánymódosítást nyújtott be Novák Katalin kegyelmi döntése után
A javaslat ellehetetlenítené, hogy kiskorú gyerekek ellenében elkövetett bűncselekmények esetén az elkövető elnöki kegyelmet kapjon.

The post Gundel Takács Gábor otthagyja Novák Katalin tanácsadó testületét K. Endre kegyelme után first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük