Dobrev Klára: Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell

Megérkeztek az ellenzéki reakciók Orbán Viktor mai bejelentésére. A miniszterelnök benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné tenné, hogy kiskorú gyerekek ellenében elkövetett bűncselekmények esetén az elkövető kegyelmet kapjon. Mindez Novák Katalin kegyelmi döntése miatt vált aktuálissá, ugyanis a köztársasági elnök a pápalátogatáskor kegyelmet adott a bicskei a gyermekotthonban elkövetett pedofil bűncselekményt eltussolni próbáló K. Endrének.

Novák Orbán Viktor szerint is alkotmányellenesen döntött. Egy vérszegény alaptörvénymódosítás nem elég, egyetlen dolog jelenthet megoldást, a köztársasági elnök azonnali leváltása. Szégyen, hogy éppúgy ahogy Novák Katalinnál, úgy ma Orbán Viktornál is elmaradt a szembenézés, a bocsánatkérés és a felelősségvállalás. Újra bebizonyosodott: a hatolom valójában nem a gyerekeinket védi, hanem a saját kutyájuk kölykeit

– írta Facebook-posztjában Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. A párt vezető politikusa szerint Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell.

Donáth Anna, a Momentum elnöke szerint Orbán kimondta, hogy Novák egy pedofilsegítőnek adott kegyelmet.

Ennyi a lényeg. És hiába akarja demonstrálni, hogy benne nincs irgalom a gyermekbántalmazókkal szemben: Varga Judit és Novák Katalin elmozdításáról nem beszélt. A tettek beszélnek. Márpedig a tett az, hogy a pedofilsegítő szabad, és Orbán Viktornak szava sincs azokra, akik elengedték

– írta a párt EP-képviselője.

A Mi Hazánk Orbán alkotmánymódosításához hasonló javaslattal rukkolt elő a miniszterelnök bejelentése előtt. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese szerint „Orbán Viktor a Mi Hazánk már benyújtott javaslatából szemezgetve félmegoldással állt elő”.

Orbán Viktor bejelentette, hogy az elnöki kegyelemből a jövőben kizárja a pedofil bűnelkövetőket – én ugyanezt nyújtottam be a tegnapi napon, de nem szűkítve a kört kifejezetten a pedofilokra: egyetlen vádlott, illetve elítélt se kaphasson kegyelmet pedofíliához kapcsolódó ügyekben, például az elkövetőnek falazók vagy a zsarolók se. Szégyen, hogy erre egyáltalán szükség van, mert olyan köztársasági elnöke van Magyarországnak, akinek magától nincs annyi erkölcsi érzéke, hogy ezeket az eseteket kizárja

– írta Dúró, aki szerint mindez figyelemelterelés, mivel, mint írta, Nováknak vállalnia kell a politikai következményeket, és távoznia kell az államfői székből.

Kapcsolódó
Épp azt mérik, le kell-e mondania Novák Katalinnak
És Varga Judit is felelős-e az ügyben.

The post Dobrev Klára: Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük