Bankszámlák: nem várt bejelentést tett az OTP

Amint az ismert, a Központi Statisztikai Hivatal a tavalyi évre 17,6 százalékos inflációt állapított meg. A bankoknak lehetősége van akár az inflációt elérő szinten emelni a számlavezetési díjakat. Az OTP Bank nem ezt a megoldást választotta – hangsúlyozzák a pénzintézet közleményében.

Egyes szolgáltatásoknál például továbbra is marad a díjmentesség. A bank továbbra is díjmentesen biztosítja az OTP Junior számlát (számlavezetés, éves bankkártya díj, valamint Internet és Mobilbanki szolgáltatás) a 24 év alattiak számára, valamint az elektronikus átutalás is díjmentes marad a fiatal ügyfelek számára havi 100 ezer forintig.

Az online utalások esetében minden ügyfél számára továbbra is megmarad az akciós díjmentesség 20 ezer forint alatti utalások esetében, havonta összesen 500 ezer forint összegig, amihez csupán az ügyfeleknek igényelniük kell a megfelelő kedvezményelemet.

Az elektronikus átutalások, valamint egyes számlacsomagok esetében egyszámjegyű emelésre számíthatnak az ügyfelek a többi díjnál pedig differenciált lesz az ármódosítás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy

az átlagos bankolási szokással rendelkező ügyfelek többsége az előző évi költségekhez képest egyszámjegyű emelkedést fog tapasztalni.

A nagybankok többsége más irányt választ

Csütörtökön megírtuk, hogy a legnagyobbak közül öt hazai bank már bejelentette, hogy a számlacsomagok terén érvényesíthető éves inflációkövető díjemelést alkalmazza. A K&H Bank, UniCredit Bank, a CIB Bank, a Magnet Bank és az Erste Bank biztosan lépni fog az elkövetkező hónapokban,  míg a Gránit Bank, az MBH Bank, az OTP Bank és a Raiffeisen Bank döntéséről egyelőre nincs pontos információ.

Az OTP Bank az Árfolyam+ kedvezménycsomag díjmentességét egy évvel meghosszabbítja. A szolgáltatás igénybevételének felső limitje duplájára, 600 000 forintra emelkedik, és valamennyi devizanemre érvényes lesz.

Az új díjak 2024. február 9 -től a hitelintézet érintett termékoldalain a hirdetményekben vagy a kondíciók aloldalon találhatóak meg.

The post Bankszámlák: nem várt bejelentést tett az OTP first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük