Ráomlott a mennyezet a diákokra egy erdélyi iskolában

Beomlott szerdán egy iskola mennyezete az erdélyi Ladamos (Loamnes) községben, Szeben megyében, négy diák könnyebben megsérült – írja az MTI a Szeben megyei vészhelyzeti felügyelőség tájékoztatása alapján.

A baleset a községhez tartozó Alamor település általános iskolájában történt, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az osztályteremben csak a négy, 11 és 15 év közötti diák tartózkodott, amikor beomlott az álmennyezet. Társaik az eset után hívták az 112-es segélyhívó számot, az áldozatok eszméletüknél voltak, amikor a mentősök kiérkeztek. Az iskola igazgatója a Turnul Sfatului megyei lapnak azt mondta, a gipszkartonlapokból álló álmennyezet a szünetben omlott be, amikor a diákok zöme nem volt a teremben. Hozzátette, szerencsére nem egyből szakadt le, mert akkor tragédia is történhetett volna. A tanteremben 13 diák tanul összevont osztályban, ötödik és nyolcadik osztályosok.

Az omlás pillanatában a helyiségben tartózkodó két lány és két fiú kisebb sérüléseket szenvedett, nyaki fájdalmakra panaszkodtak és a karjukat is fájlalták. A mentősök a nagyszebeni gyermekkórház sürgősségi osztályára szállították őket kivizsgálásra. Maria Greavu, a község polgármestere azt mondta, az álmennyezet leomlását a huzat és az erős szél okozhatta, mivel a diákok épp szellőztettek, amikor a baleset bekövetkezett. A polgármestertől tudni azt is, hogy 1936-ban épített iskola legutóbb 2004-2006-ban esett át felújításon, és a közeljövőben terveznek egy újabb korszerűsítést.

Erdélyben decemberben történt hasonló eset, amely tragédiába torkollott. A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kétszintes diákotthonának megközelítőleg egyharmada dőlt össze december 18-án, miután az épület külső fala, amely mellett két méter mély vízelvezető árkot ástak, leomlott. A romok négy diákot temettek maguk alá: egy földszinten lakó 17 éves fiú a helyszínen életét vesztette, és az emeleti szoba romjai alól kimentett három lány egyike is súlyosan megsérült, ő a Maros megyei Sürgősségi Klinikai Kórházban hunyt el pár héttel a tragédia után. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve testi sértés gyanújával folytat büntetőeljárást annak a cégnek az ügyvezetője ellen, amely csatornázási munkát végzett a diákotthonnál, és ennek keretében több mint két méter mély árkot ásatott az épület fala mellett.

The post Ráomlott a mennyezet a diákokra egy erdélyi iskolában first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük