Donáth Anna megszólította az államfő tanácsadóit – köztük Lackfi Jánost, Gundel Takács Gábort és Szörényi Leventét is

Donáth Anna, a Momentum elnöke levélben fordult Novák Katalin köztársasági elnök tanácsadóihoz, így többek között

Balog Zoltánhoz,
Lackfi Jánoshoz,
Gundel Takács Gáborhoz,
Vizi E. Szilveszterhez
és Szörényi Leventéhez is.

Az ellenzéki párt elnöke a levelében felidézi, hogy Novák Katalin államfő elnöki kegyelemben részesített egy olyan embert, aki „egy elítélt pedofil bűnöző rémtetteit igyekezett eltussolni.” Hozzáteszi: az illető a gyermekkorú áldozatokat a hatalmával és pozíciójával visszaélve akarta rávenni arra, hogy hamis nyilatkozatban tagadják le az ellenük elkövetett szörnyű bűntetteket.

Emberként és anyaként döbbenettel állok Novák Katalin döntése előtt. Képtelen vagyok megérteni, hogy lehetett képes az államfő, akinek a nemzet egységét és lelkiismeretét kellene képviselnie, ilyen morálisan felfoghatatlan lépésre. Arra kérem Önöket, hogy ne maradjanak csendben: álljanak ki Önök is a pedofil bűnöző és bűntársa áldozataiért! Közéleti személyiségekként mindannyian felelősök vagyunk megszólalni ebben az ügyben. Muszáj ebben a helyzetben felülemelkednünk a pártpolitikán, és közösen kiállni az áldozatok mellett, a pedofília mentegetése ellen.

Donáth Anna zárásként azt írja, „számítok morális ítélőképességükre, és bízom benne, hogy nem maradnak csendben.”

The post Donáth Anna megszólította az államfő tanácsadóit – köztük Lackfi Jánost, Gundel Takács Gábort és Szörényi Leventét is first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük