Borrell: az EU több mint egymillió lőszert ad Ukrajnának idén

Az Európai Unió az év végéig 1 millió 155 ezer lőszert biztosít Ukrajnának – jelentette ki Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdai kijevi sajtótájékoztatóján.

Védelmi ipari komplexumunk növeli termelését. Ez az év eleje óta 40 százalékkal nőtt. Biztos vagyok abban, hogy az év végére az adományként Ukrajnának szállított lőszerek mennyisége meghaladja majd az 1 millió 155 ezret

– fogalmazott Borrell. Elmondta azt is, hogy 2022 januárja óta az EU több mint 88 milliárd eurós támogatást nyújtott Ukrajnának.

Az EU-főképviselő korábban kijelentette, hogy az unió a tavaly év végi határidőre megígért egymillió helyett márciusig valamivel több mint 500 ezer tüzérségi lövedéket tud majd szállítani Ukrajnának.

Katarína Mathernová, az EU kijevi külképviseletének vezetője közölte, hogy Borrell a mostani látogatás során felkeresett egy ukrán dróngyártó üzemet is. „Ukrajnának megvan a lehetősége arra, hogy technológiai állammá váljon” – idézte az EU-főképviselőnek a gyárlátogatás során tett kijelentését a nagykövet.

MTI

The post Borrell: az EU több mint egymillió lőszert ad Ukrajnának idén first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük