Az exit pollok alapján kiütéses győzelmet aratott Aliyev az előrehozott elnökválasztáson Azerbajdzsánban

Talán nem elhamarkodott kijelenteni, hogy győzelmet aratott Azerbajdzsán hivatalban lévő elnöke a szerdán rendezett előrehozott államfőválasztáson. Ilham Aliyev a voksok 93,9 százalékát szerezte meg az urnazárás után megjelent első adatok, a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) szerint.

A felmérések szerint a második helyen Zahid Oruj, az azeri parlament képviselője végzett, aki a voksok 1,8 százalékát tudhatja magáénak. A másik öt jelölt még ennél is kevesebb szavazatott kapott.  A felmérést az Állampolgári munkajogok védelmének ligája végezte el az amerikai Oracle Advisory Grouppal közösen. A két szervezet képviselői sajtótájékoztatójukon úgy vélték, hogy a Hegyi-Karabahban aratott győzelem hihetetlen támogatottságot biztosított, ezért az exit poll adatai nem érték őket váratlanul. Elmondták azt is, hogy a mostani választáson magasabb volt a részvétel, mint a legutóbbi szavazás alkalmával.

Az államfői tisztséget 2003 óta betöltő Ilham Aliyev a legutóbbi, 2018-as választáson a szavazatok 86,22 százalékát kapta.

The post Az exit pollok alapján kiütéses győzelmet aratott Aliyev az előrehozott elnökválasztáson Azerbajdzsánban first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük