Taylor Swift, ABBA és Harry Styles dalokat sem hallhatunk mostantól TikTokon

A zenészeket képviselő Universal Music Group (UMG) beváltotta fenyegetését, és miután nem sikerült megállapodni a TikTokkal, több száz előadó zenéit távolítatták el a rövid videós felületről: Taylor Swift, Harry Styles, The Weeknd, Olivia Rodrigo és az ABBA legtöbb száma már nem elérhető a platformon – írja a BBC.

A TikTokot használó UMG előadók többé nem posztolhatják saját zenéiket, az oldal legfelkapottabb tartalmai közül pedig jó párat csak némán nézhet mostantól a közönség.

A drasztikus lépésre azután szánta el magát a kiadó, hogy sikertelenül záródtak a két cég közötti fizetési tárgyalások. Állításuk szerint a TikTok töredékét akarta csak kifizetni az árnak, amit más közösségi oldalak fizetnek a dalokhoz való hozzáférésért, és a platform moderálási rendszerét is kritizálták, mert szerintük nem kezeli jól a zaklatűsok és gyűlöletbeszéd áradatát. A TikTok szerint viszont elferdítik az igazságot a tárgyalásokról: „szomorú és kiábrándító, hogy a Universal Music Group a saját kapzsiságát a művészek és dalszerzők érdekei fölé helyezi” – mondták, miután szerintük az UMG elsétált a TikTok kínálta lehetőségtől, amely ingyenes promóciós eszközként szolgál az általuk is képviselt tehetségek számára.

Mindenesetre a Universal által kiadott dalok már nem elérhetőek a platformon, ezzel például Ariana Grande és Katy Perry zenéinek nagy része is eltűnt a hivatalos oldalukról, de Billie Eilish-nak is csak egyetlen számát lehet már csak TikTokon hallgatni és felhasználni. A Barbie-filmhez készült What Was I Made For? című dalt ugyanis a Warner Music Group adta ki.

A Saltburn című film után TikTokon felkapott Murder on the Dancefloor című szám sem hallható már Sophie Ellis-Bextortól, de a letiltott zenék nem hivatalos, gyorsított vagy lassított változatai egyelőre továbbra is elérhetőek.

The post Taylor Swift, ABBA és Harry Styles dalokat sem hallhatunk mostantól TikTokon first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük