Izrael Damaszkuszban támadta a Hezbollah-t

Izraeli légitámadás érte az Irán-barát Hezbollah libanoni síita milícia egyik hadállását a szíriai főváros, Damaszkusz közelében pénteken, legkevesebb három fegyveres meghalt – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.

A szíriai eseményeket figyelő, nagy-britanniai székhelyű szervezet hangsúlyozta, hogy idén ez már a nyolcadik légicsapás Szíriában. A három fegyveres közül az egyik iráni, egy másik iraki nemzetiségű volt, a harmadikat nem tudták azonosítani.
A SANA szíriai állami hírügynökség az arab ország légvédelmére hivatkozva megerősítette a légicsapás hírét, hozzátéve, hogy a légvédelem több rakétát megsemmisített a támadók közül.

Éppen az előző nap közölte a Reuters hírügynökséggel több meg nem nevezett forrás, akiknek vannak információik az ügyben, hogy az iráni Forradalmi Gárda visszahívta több magas rangú tisztjét Szíriából amiatt, hogy az utóbbi hónapokban több embere életét vesztette ott valószínűleg célzott izraeli légicsapásokban, és helyettük inkább a Hezbollahra támaszkodik, amely szintén jelen van Szíriában mint Teheránnal szövetséges erő.

(MTI)

The post Izrael Damaszkuszban támadta a Hezbollah-t first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük