BYD-re vált a Schiller – de mi lesz az Opelekkel?

BYD-re cseréli az Opeleket a Schiller, több mint harmincéves fejezet zárul le. Szervizelést továbbra is vállalnak majd.

Mi történt? 33 év után bezárja Opel szalonját a Schiller, áll a márka szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében. A Schiller mostantól a BYD értékesítésére áll át.

Mi lesz az Opelekkel? A Schiller márkaszervizként továbbra is ellátja a járművek javítását, szervizelését, de újonnan értékesített modellektől innentől önálló autószalonként nem foglalkozik. Továbbra is értékesítik viszont a Toyota, a Lexus, a Skoda és a Fiat teljes termékpalettáját. Mellette Audi és Volkswagen személyautók, valamint VW haszongépjárművek szervizelését, karosszéria javítását is végzik majd.

Több ebből

Indul az állami elektromosautó-pályázat: nyomás Teslát vagy BYD-et venni?
Tényleg jót teszünk a környezettel, ha elektromos autóra váltunk? – interjú Hanula Barnával

Háttér: A Schiller család neve évtizedeken keresztül forrt össze az Opellel. A cégcsoport egy 1980-ban alapított kisiparos gumis műhelyből nőtte ki magát a mostani méretére, 1991 óta hivatalos Opel viszonteladóként működött egészen mostanáig. Januárban a VSquare oknyomozó portál hírlevele írta meg, hogy a kormány 240 millió eurót kért a REPowerEU pénzügyi forrásból, ezt az összeget szánná az elektromos-autóvásárlás támogatására magyar vállalatok számára, valamint a Szegeden épülő BYD-gyár keresletének felfuttatására. Erről, valamint az EU reakciójáról itt írtunk bővebben.

The post BYD-re vált a Schiller – de mi lesz az Opelekkel? appeared first on Forbes.hu.

 Read More

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük