Balogh Levente lánya kórházba került súlyos betegsége miatt: „A padban kellene ülnöm, nem itt”

Bizonyára kevesen gondolnánk Balogh Szimiről, hogy komoly nehézségekkel kellett szembe néznie az élete során, hiszen egy jómódú családból származik. Valójában azonban  kamaszkorában egy súlyos betegséggel kellett megküzdenie: az evészavarral. „Volt olyan, hogy abszolút abbahagytam az evést, és utána falási rohamaim keletkeztek. Úgyhogy sajnos több válfaja van ennek – mesélte a Mokkában Balogh Levente lánya. Sokáig úgy hitte, kézben tartja az állapotát, és nincs szüksége külső segítségre, ma már tisztán látja, ez hiba volt. – Ez egy alattomos betegség, mert sokáig azt hiszed, hogy kontrollálod, holott már rég nem. Egészen addig, amíg az ember mentális és fizikai egészségét nem veszélyezteti ez az állapot, nehéz felismerni és belátni, hogy baj van.”

Az ő esetében a kórházban jött el az a pillanat, amikor beismerte magának, hogy ez nincs rendjén. „Ott ültem a kórházi ágyon, és arra gondoltam, hogy 17 évesen a padban kéne ülnöm, és nem itt. A gyógyuláshoz a közvetlen környezetem és a szakemberek támogatása mellett leginkább az én akaraterőm kellett.” Mint mondta, gyakran eszébe jut, hogy egy-egy jól irányzott mondat mennyit tudott volna rajta segíteni 17 évesen, ezért elkezdett előadásokat tartani a témában. „Ha a mostani énem le tudott volna ülni beszélgetni a 17 éves önmagammal, az rengeteget lendített volna előre. Kicsit szívügyemnek is érzem a dolgot.”

Kiemelt képek: RTL/Sajtóklub, Schumy Csaba/fotocentral.hu

The post Balogh Levente lánya kórházba került súlyos betegsége miatt: „A padban kellene ülnöm, nem itt” first appeared on Story.

Read More

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük