Az oroszok szerint az ukránok 23 ezer katonát vesztettek januárban

Meghaladták a 23 ezer főt az ukrán hadsereg januári veszteségei – közölte Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz fegyveres erők parancsnokaival pénteken tartott telefonos konferencián.

A komplex tűzhatás következtében az ukrán fegyveres erők veszteségei az elmúlt hónapban meghaladták a 23 ezer főt halottakban és sebesültekben

– mondta a hadseregtábornok. A tárcavezető szerint Kijev maradék tartalékait is harcba veti, és sietve hajtja végre a kényszermobilizációkat, hogy megakadályozza a védelem összeomlását. Állítása szerint az orosz erők előrenyomulnak, kiterjesztik az ellenőrzésük alatt álló zónákat, a kupjanszki, limani és donyecki frontszakaszon folytatott hadműveletek során pedig „felszabadították” Veszele, Krohmalne és Tabajivka településeket.

Az ukrán eszközveszteségekről szólva Sojgu azt mondta, hogy az orosz hadsereg több mint háromezret semmisített meg az ukrán hadsereg fegyverei közül, egyebek mellett német Leopard harckocsikat, amerikai Bradley gyalogsági harcjárműveket, Patriot légvédelmi rendszereket és HIMARS rakétavetőket. Közölte, hogy az elmúlt hónapban az orosz hadsereg 127 precíziós csapást mért az ukrán hadiipari komplexum katonai infrastruktúrájára és létesítményeire.

Fegyvergyártó, -korszerűsítő és -javító létesítmények, arzenálok, katonai repülőterek, üzemanyagbázisok, az ukrán fegyveres erők alegységei és külföldi zsoldosok telepítési helyei kaptak találatot

– mondta.

Állítása szerint az ukrán ellentámadás kudarca után az orosz fegyveres erők maguknál tartják a stratégiai kezdeményezést az érintkezési vonal teljes hosszában, és továbbra is módszeresen csökkentik az ukrán fegyveres erők harci potenciálját.

(MTI)

The post Az oroszok szerint az ukránok 23 ezer katonát vesztettek januárban first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük