Orbán reagált az ukrajnai segélycsomagról szóló megállapodásra

A miniszterelnök Facebook-oldalán tett közzé egy videót, miután megszületett a megállapodás az EU-csúcson az 50 milliárd eurós segélycsomagról Ukrajnának. Korábban elemzők úgy értékeltek, hogy Orbán Viktor győzelemként tudja majd tálalni a megállapodást hazánkban, és ez így is történt, hiszen a videót azzal a kommentárral tette közzé:

Kiharcoltuk!

A videóban a miniszterelnök arról is beszélt, hogy a tárgyalások decemberben megszakadtak, mert két magyar problémára nem kaptak megoldást. „Féltünk attól, hogy a magyaroknak járó uniós pénzek, amit a bizottság eddig nem adott ide nekünk, előbb-utóbb Ukrajnában kötnek majd ki. Attól is féltünk, hogy túl hosszú távra, ellenőrizetlenül bocsátunk forrásokat Ukrajna rendelkezésére”, vélekedett Orbán, aki végül közölte:

tegnap éjszaka, ma reggel kaptunk egy ajánlatot, és végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek észszerű felhasználását, és garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába.

Hosszú tárgyalás után ezt az ajánlatot elfogadták, szögezte le a miniszterelnök, aki örül, hogy a gazdasági élet reakciója pozitív a megállapodásra.

The post Orbán reagált az ukrajnai segélycsomagról szóló megállapodásra first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük