Izraeli kommandósok palesztinoknak álcázva jutottak be egy helyi kórházba, három fegyverest megöltek

Magukat palesztinnak álcázó izraeli kommandósok egy ciszjordániai kórházban öltek meg kedden három palesztin fegyverest, akik közül gyanújuk szerint az egyik éppen terrortámadást készült elkövetni, a másik kettő pedig korábban vett részt valamilyen támadásban – írja az MTI az izraeli hadsereg és a rendőrség közlése nyomán.

A kórházi biztonsági kamera által készített felvétel tanúsága szerint tucatnyi kommandós (akik közül három nőnek öltözött, kettő pedig egészségügyi alkalmazottnak) géppisztollyal a kezében ment végig sietve a dzseníni Ibn Szina kórház egyik folyosóján. Az egyik megölt palesztin fegyveres, egy bizonyos 27 éves Mohamed Dzsalamne, a hadsereg gyanúja szerint éppen terrortámadásra készült, amihez a Hamász Izrael elleni október 7-i támadásából kapott ihletet ehhez. „Dzsalamne terrortámadást akart végrehajtani, és a kórházat rejtekhelyként használta, ezért ártalmatlanították” – közölte a hadsereg.

A két másik megölt palesztin az izraeli katonaság szerint a Hamásszal szövetséges Iszlám Dzsihád szervezet dzseníni sejtjének tagja volt, és korábban részt vettek izraeliek elleni támadásban. Hivatalos palesztin forrásból egyelőre nem erősítették meg a megölt palesztinok kilétét. A kórházi akcióról azonban a Ciszjordánia polgári kormányzását ellátó Palesztin Hatóság hivatalos rádiójának számító Palesztina Hangja is beszámolt.

The post Izraeli kommandósok palesztinoknak álcázva jutottak be egy helyi kórházba, három fegyverest megöltek first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük