Volánbusz: A hétfőre beosztott buszvezetők több mint fele sztrájkolt

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 2024. január 28-ára és 29-ére szervezett munkabeszüntetésének második napján a hétfőre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka, míg a teljes munkavállalói létszámnak egyötöde vett részt a sztrájkban – közölte hétfőn a Volánbusz. Az egyéb fizikai, illetve a szellemi munkavállalóknak a 6 százaléka vett részt a sztrájkban országosan.

A Volánbusz szerint a SZAKSZ által meghirdetett munkabeszüntetés második napján, a 16 órakor összesített információk szerint a teljes munkavállalói állománynak mindössze 21 százaléka, míg a hétfőre vezényelt autóbusz-vezetőknek az 56 százaléka nem vette fel a munkát, szemben az érdekképviselet által közzétett adatokkal szemben.

Az adatok vármegyénként jelentős különbségeket mutatnak – állította a Volánbusz közleménye, mert van, ahol az autóbusz-vezetői állomány csupán 7 százaléka, míg a hétfői munkavégzésre vezényelt autóbusz-vezetőknek pedig csak a 12 százaléka vélte úgy, hogy a folyamatban lévő tárgyalásoknál célravezetőbb a munkabeszüntetés.

The post Volánbusz: A hétfőre beosztott buszvezetők több mint fele sztrájkolt first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük