Varga Dénes a tizedik, három pólós az első vébéjére készülhet

A tavalyi vb-aranyérmesek közül tizenketten ismét ott vannak a férfi vízilabda-válogatott keretében, míg hárman – Bányai Márk, Kovács Péter és Tátrai Dávid – életük első világbajnokságára készülhetnek Varga Zsolt szövetségi kapitány hétfőn este nyilvánosságra hozott dohai csapatában.

A magyar szövetség közleménye szerint Varga a franciák és spanyolok elleni kétkapus gyakorlások összes tapasztalata alapján véglegesítette az utazók névsorát, melyet a hétfő esti edzésén hozott nyilvánosságra.

„A tizenöt fő kijelölésénél egyértelműen az döntött, hogy ki van a legjobb formában a kerettagok közül, természetesen szem előtt tartva azt is, hogy közülük ki illeszkedik a legjobban a csapatstruktúrába és a stratégiánkba” – mondta Varga Zsolt.

Az Európa-bajnokság időszakában itthon készülő világbajnokok közül szinte mindenki utazik a világbajnokságra, így Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Német Toni, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő.

Egyedül a második számú kapus posztját tavaly betöltő Lévai Márton nem, helyette a zágrábi Eb-n remek teljesítmény nyújtó szolnoki Bányai Márk tarthat Dohába.

A zágrábi Eb-n is harcba vetett fukuokai aranyérmesek közül ismét behívót kapott Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Vigvári Vince. A tavalyi világbajnokságon szereplők közül Lévai Márton mellett Molnár Erik és Vigvári Vendel maradt ki.

Bányai Márk mellett pályafutása első világbajnokságára készülhet a BVSC centere, Kovács Péter, valamint klubtársa, az Eb-n emlékezetes megmozdulásokat produkáló U20-as világbajnok Tátrai Dávid szintén lehetőséget kap a további bizonyításra.

A rangidős Varga Dénes tovább javíthatja rekordját: a dohai lesz pályafutása tizedik világbajnoksága. Tizenhét éve, Melbourne-ben szerepelt először. Ő és Vámos Márton pedig akár beérheti Slobodan Nikicet:

a Vasas jelenlegi edzője, a szerbek egykori remek centere a sportág történetének jelenlegi egyetlen háromszoros világbajnoka.

A férfi válogatott február 5-én meg a vb-menetelést a románok ellen, február 7-én az olaszok, 9-én a kazahok következnek. A csoportelső azonnal a negyeddöntőbe jut, a második helyezett minden bizonnyal a szerb-montenegrói-amerikai hármas egyikével játszik keresztbe a nyolc közé jutásért.

A dohai vb-csapat:

kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid

The post Varga Dénes a tizedik, három pólós az első vébéjére készülhet first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük