Szijjártó ungvári találkozója előtt: Tutira nem lesz semmi gond

Hétfőn Ungváron találkozik Szijjártó Péter Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel. A találkozó egyik célja, hogy előkészítsék Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozóját.

Szijjártónak a múlt héten halálos fenyegetést küldtek a kárpátaljai útja előtt. A levélben az állt, hogy „Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem”.

Szijjártó a fenyegetésre reagálva azt mondta, hogy annak célja a külügyminiszteri találkozó beárnyékolása lehet, de ez nem fog megtörténni. Szijjártó vasárnap este a Facebook oldalán megköszönte mindenkinek az aggódó, féltő üzeneteket. A külügyminiszter bejegyzésében azt írta:

Köszönöm mindenkinek a kedves, aggódó, féltő üzeneteket a holnapi, ukrán kollégákkal való tárgyalás kapcsán kapott fenyegetés miatt. Aggodalomra azonban semmi ok, mert Kelemen atya írt sms-t, hogy a győri bencés rendház összes szerzetese imádkozik értem, úgyhogy tutira nem lesz semmi gond

The post Szijjártó ungvári találkozója előtt: Tutira nem lesz semmi gond first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük