Kutya az irodában? Ilyen előnyei vannak!

Az állatbarát iroda nem pusztán egy trend a sok közül, hanem inkább egy munkahelyi filozófia, amely számos előnnyel járhat mind a munkatársak, mind a cégek számára. A koncepció egyik korai úttörőjeként a Mars, amely többek között olyan népszerű kisállateledel-márkákat forgalmaz, mint a Pedigree és a Whiskas, már több mint egy évtizede élen jár a kutyabarát irodák népszerűsítésében. Mivel fő céljai között szerepel, hogy a kisállatok számára egy jobb világot teremtsen, a Mars szeretné felhívni a figyelmet a kutyabarát irodák előnyeire, hogy minél több gazdi vihesse magával kis kedvencét reggelente a munkahelyére is.

A munkahelyek modernizálódásával és a mentális egészség előtérbe kerülésével az állatbarát irodák modellje is egyre népszerűbbé vált. Az, hogy a gazdi magával viheti kutyáját dolgozni, nem csupán a kettejük kapcsolatára lesz pozitív hatással, a teljes munkahelyi közösség számára is számtalan előnnyel járhat. Az egyik legfontosabb a munkatársak közérzetének javítása, hiszen az állatokkal való kapcsolat bizonyítottan képes csökkenteni a vérnyomást és a stresszt1, továbbá a simogatás és a közös játék boldogsághormonokat szabadít fel2, amely enyhíti a szorongás és depresszió tüneteit.

Egyértelműen másként telnek a munkanapok, amikor kedvenceink is velünk vannak az irodában. A légkör nyugodtabb, és érezhetően jobb a hangulat a munkatársak között.” – mondja Krivai Márta, a Mars Magyarország Associate Relations Managere, aki tapasztalatból tudja, hogy a kiskedvencek összehozzák az embereket: “Csökkentik az elszigeteltség érzését, segítik a munkatársak közti kommunikációt, és olyan fesztelen, informális pillanatokhoz segítik hozzá őket, amelyek nélkülözhetetlenek a kreatív együttműködéshez.

A munkavállalói elégedettség, lojalitás és produktivitás is könnyen növelhető egy kisállatbarát munkahely kialakításával. Azok a cégek, amelyek megengedik, hogy a dolgozók magukkal vigyék az irodába kiskedvenceiket, ilyen módon is kifejezésre juttathatják, hogy fontos számukra munkavállalóik jólléte és kiegyensúlyozottsága. Ilyen környezetben bizonyítottan3 elhivatottabban és eredményesebben dolgoznak a munkatársak, hozzájárulva a vállalati sikerekhez és fejlődéshez.  A kutyabarát szemlélet hosszú távon is pozitívan hathat a cég életére, hiszen növelheti a munkavállalói elégedettséget, amivel csökkenhet a fluktuáció, és az új kollégák esetén is vonzóbbá teheti a vállalatot, hiszen sokak számára döntő tényező a munka és a magánélet közti megfelelő egyensúly.

A kisállatbarát iroda kialakításához minden információt megtalálsz a Mars Better Cities for Pets programjában!

 

1 https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/2332858419852592

2 https://www1.cuny.edu/mu/forum/2016/04/12/pets-help-you-stay-healthy/

3 https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2019.00138/full

The post Kutya az irodában? Ilyen előnyei vannak! first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük