Izrael megsemmisítését tanították az UNRWA gázai iskoláiban Netanjahu szerint

Izrael megsemmisítéséről beszéltek az ENSZ palesztinokat segélyező ügynökségének (UNRWA) iskoláiban – állította Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a brit TalkTV brit televíziós csatornának adott, hétfőn közzétett interjújában, amelyet az MTI szemlézett.

A kormányfő elmondta, az izraeli hatóságok vizsgálata szerint az UNRWA 13 munkatársa vett részt „közvetve vagy közvetlenül” a Hamász Izrael ellen végrehajtott október 7-i támadásában, a szervezet iskoláiban pedig „dicsőítették és magasztalták a terrorizmust”.

Az interjúban Netanjahu védelmébe vette Izrael gázai háborúját és leszögezte: bár a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista terrorszervezet legyőzése időbe kerül, ha a Hamász győzelmet arat, „Európa lesz a következő, Amerika lesz a következő”.

Elmondtam Joe Biden amerikai elnöknek, elmondtam minden vezetőnek, aki ellátogatott hozzánk, hogy nem egy egyszerű kis csetepatéról van szó, ez az önök háborúja is

jelentette ki Netanjahu.

Katarra kitérve a kormányfő azt mondta, Doha óriási befolyással bír a Hamászra. „Azt gondolom, követelni kell Katartól, amely menedéket ad a Hamász vezetőinek és anyagilag is támogatja a szervezetet, hogy érje el a még fogságban lévő túszok elengedését” – jelentette ki, aláhúzva: „az egész világ Katarra figyel”.

A Gázai övezet háború utáni sorsával kapcsolatban Netanjahu elmondta, Izrael nem csupán „teljes győzelmet akar aratni a Hamász fölött”.

Fegyvermentesítésre van szükség, fenntartható fegyvermentesítésre. Ezt csak Izrael tudja intézni. Ha tudnak valamilyen más, nemzetközi erőt, amely képes harcolni a terrorizmus újbóli felbukkanása ellen, tudassák velem!

The post Izrael megsemmisítését tanították az UNRWA gázai iskoláiban Netanjahu szerint first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük