Hangfelvétellel buktatta le az óvónőket az anyuka, akinek kisfiát Mauglinak hívták, és ordítoztak vele

Egy budapesti óvodában történt visszaélésről számolt be az RTL Híradó. Egy autizmussal élő ötéves kisfiúval, Ádennel bántak minősíthetetlen módon az óvónők, akiket végül a gyermek édesanyja buktatott le. A kisfiúval olyan csúnyán beszéltek az óvónők, hogy egy idő után félt bemenni a csoportszobába, és a viselkedése is megváltozott. Édesanyja minderről úgy készített hangfelvételt, hogy diktafont tett gyerek táskájába.

Próbáltam jelezni az igazgatónőnek. Telefonon nem értem el. Volt olyan, hogy ott álltam az irodája előtt két óra hosszát, mert éreztem, hogy beszélnünk kell erről. Szerettem volna, hogy áttegye Ádent másik csoportba. Egészen addig, amíg nem tudott a hangfelvételről, nem is hívott vissza

mondta a Híradónak az édesanya, Kovács Izabella. A diktafon több mint két és fél órán keresztül rögzítette a csoportban történteket. Ilyeneket mondtak az óvónők a kisfiúnak:Hagyd már abba! Ezzel mit csinálnak a fejlesztésen, ott nem kell ülni? Ott nem kell 25 percig ülni a szájbab.szott logopédián?

– Áden! Hagyd abba!

– Gyere Maugli. Ott a Maugli!”

– Betörjük a Mauglit.

– Na gyere Áden, keresd meg a jeledet az ordítás helyett.

Az anyukát megdöbbentette, hogy a kisfiához a felvétel ideje alatt egyetlenegyszer sem szóltak kedvesen. Azt is valószínűnek tartja, hogy fiát bezárták valahova: „egy helyen ordít nagyon hangosan, azt is kiabálja, hogy ne.”

A Híradó megkeresésére az intézményt fenntartó Észak-Budapesti Tankerületi Központ azt közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, ami már le is zárult.  A hangfelvételen szereplő két alkalmazott esetében „foglalkoztatási jogviszonyuk azonnali hatályú megszüntetése mellett döntöttek” – hangzik el a Híradóban.

The post Hangfelvétellel buktatta le az óvónőket az anyuka, akinek kisfiát Mauglinak hívták, és ordítoztak vele first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük