Folytatódik a sztrájk, majdnem húszezer járat maradhat ki

Aki ma busszal menne bárhová, annak érdemes előtte alaposan tájékozódni, mert mintegy 19 ezer járat maradhat ki országszerte.

Mi történt? A MÁV-Volán csoport múlt heti bértárgyalásán nem született bérmegállapodás, így újabb, kétnapos Volán-sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ). A tárgyaláson Pafféri Zoltán MÁV-vezér megismételte a legutóbbi ajánlatot, eszerint három év alatt átlagosan bruttó 25 százalékkal növekedne a dolgozók alapbére. A Volánbusz-munkavállalóit képviselő szakszervezetek viszont csak erre az évre tudnának a munkáltatóval megállapodni és bérmegállapodást kötni, ezért ismét elutasították az ajánlatot, írta a 24.hu.

Hány járat maradhat ki? A sztrájkot meghirdető szakszervezet előzetes tervei szerint hétfőn 19 180 járat maradhat ki.

Hol nem megy majd busz? A sztrájk miatt helyközi, helyi és Budapest környéki agglomerációs járatok is kimaradnak. A január 29-én nem közlekedő járatok listáját itt lehet böngészni.

Hogyan tovább? A Magyar Nemzet írt arról, hogy a kétnapos sztrájkot követően, rögtön keddre Lázár János miniszter tárgyalni hívta a MÁV–Volán szakszervezeteit. A tárcavezető ígérete szerint erre a találkozóra új ajánlattal készül. Hogy ebben végül mi szerepel majd, az bizonyosan attól is függ, mekkora lesz a tényleges sztrájkrészvétel vasárnap és hétfőn, elér-e kritikus szintet a naponta négy és fél millió embert kiszolgáló országos tömegközlekedési hálózatban.

The post Folytatódik a sztrájk, majdnem húszezer járat maradhat ki appeared first on Forbes.hu.

 Read More

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük