ENSZ: Izrael egyre gyakrabban tagadja meg a Gázai övezet északi részébe irányuló segélyszállítmányokat

Az elmúlt két napban folytatódtak a harcok a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Júnisz város kórházai körül – közölte az ENSZ humanitárius ügynöksége, az OCHA a konfliktusról szóló legfrissebb jelentésében, megjegyezve, hogy a 36 gázai kórházból jelenleg csak 14 működik részben.

A Khan Younis-i Nasszer kórház, amely a közelmúltig a legnagyobb volt, és amely még mindig fogadott betegeket Gáza déli részén, most már csak „minimálisan működik” – közölte az OCHA.

Az OCHA szerint a szintén Khan Júniszban található al-Amal kórház körül is intenzívek a harcok, a Palesztinai Vörös Félhold Társaság (PRCS) szombaton arról számolt be, hogy az izraeli erők továbbra is bombázzák a kórház környékét, valamint a PRCS Khan Júniszban lévő fiókközpontját.

Az ENSZ beszámolója szerint Izrael egyre gyakrabban tagadja meg a Gázai övezet északi részébe irányuló segélyszállítmányokat. A közlemény szerint január 1. és 25. között 51 segélyszállítási küldetést terveztek, de csak nyolcat engedélyezték, 29-et pedig megtagadtak, míg a többit csak „részben könnyítették meg” vagy elhalasztották.

The post ENSZ: Izrael egyre gyakrabban tagadja meg a Gázai övezet északi részébe irányuló segélyszállítmányokat first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük