Cáfolják a Financial Times értesülését, hogy megvonnának minden uniós támogatást Magyarországtól

A Szabad Európának arról beszélt egy nevének mellőzését kérő, magas rangú EU-tisztviselő, hogy bár valóban készült egy tényszerű háttéranyag az EU-tanács főtitkárságán a magyar gazdaság kilátásairól, de az a Financial Times (FT) cikkének állításával szemben semmilyen tervet nem vázol fel az Orbán-kormánnyal szemben.

Megírtuk mi is, hogy az Financial Times arról számolt be, hogyha Orbán Viktor újra megvétózná az Ukrajnának nyújtott uniós támogatást, akkor élesítenék az Orbán- tervet. Ami azt jelentené, hogy  „az állam- és kormányfők nyilvánosan bejelentenék, hogy a magyar miniszterelnök destruktív hozzáállására való tekintettel (…) elképzelhetetlennek tartják, hogy az EU pénzügyi forrásokat folyósítson Budapestnek”. Ha ez megtörténne, „a pénzpiacok és az európai és nemzetközi cégek kevesebb késztetést érezhetnek aziránt, hogy Magyarországon fektessenek be”.

A Szabad Európa forrása szerint van ugyan egy jelentés Magyarországról, de ez egy „tényszerű anyag”, de az a „feljegyzés nem vázol fel semmilyen, az MFF-re vagy az Ukrajna-eszközre vonatkozó specifikus tervet, és Magyarországra vonatkozó tervet sem” – szögezte le a névtelenségbe burkolózó uniós tisztviselő. A Szabad Európa azt írja: arra egyelőre nem kaptunk világos választ, hogy vajon miért készült éppen a magyar gazdaság állapotáról egy tényszerű felmérés, és miért éppen az ukrán finanszírozásról is dönteni hivatott csúcstalálkozó előtt.

Eközben a magyar távirati iroda is azt írja, hogy neki is cáfolták a hírt. „A kiszivárgott és a médiában is hozzáférhető európai tanácsi dokumentum nem vázol fel semmilyen konkrét tervet a többéves pénzügyi keretre és az ukrán pénzügyi eszközre vonatkozóan, és nem vázol fel semmilyen Magyarországgal kapcsolatos tervet sem” – közölte egy magas rangú uniós tisztségviselő hétfőn az MTI-vel.

Kapcsolódó

The post Cáfolják a Financial Times értesülését, hogy megvonnának minden uniós támogatást Magyarországtól first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük