Ukrán támadások visszaveréséről számolt be az orosz haderő

Kedvezőbb állásokat foglalt el Kupjanszk környékén az orosz haderő, miközben négy frontszakaszon 13 ukrán rohamot vert vissza – közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnapi hadijelentése alapján az MTI.

A tárca szerint az ukrán támadások közül hatot Kupjanszk könyékén hiúsítottak meg. A Moszkvában kiadott tájékoztatásban az áll, hogy az ukrán fél vesztesége több mint nyolcszáz katona volt, akik közül a legtöbben, mintegy 330-an a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el, vagy sebesültek meg súlyosan.Az összesítésben a megsemmisített ukrán katonai és célpontok haditechnikai eszközök között említettek meg egyebek mellett több üzemanyag- és lőszerraktárt Dnyipropetrovszk és Zaporizzsja megyében, egy harckocsit, négy páncélozott harcjárművet, négy gyalogsági harcjárművet, három HIMARS és sorozatvető-rakétát, valamint 28 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

The post Ukrán támadások visszaveréséről számolt be az orosz haderő first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük