Oroszország 77 ukrán katona holttestét küldte haza

Ukrajna pénteken közölte, hogy Oroszország 77 katona holttestét küldte haza – írja az AFP hírügynökség – napokkal azután, hogy egy orosz katonai szállítógép lezuhant, és kétségbe vonták, hogy azon ukrán hadifoglyok utaztak, akiket fogolycserére szállítottak.

Moszkva és Kijev is vádakat fogalmazott meg a gép lezuhanása kapcsán. Az oroszok szerint az ukrán erők lőtték le a gépet, ezzel 65 ukrán halálát okozták, ugyanakkor az ukránok szerint nincs arra bizonyíték, hogy a foglyok a gépen utaztak.

Az AFP megjegyzi, úgy tűnik, hogy a 77 holttest hazaszállításának nincs köze az oroszországi nyugat-belgorodi régióban szerdán lezuhant repülőgéphez.

„A hazaszállítás előkészületei hosszú ideje folytak” – áll az ukrán hadifoglyok kezelésével foglalkozó koordinációs parancsnokság közleményében.

Több száz elfogott foglyot szabadítottak ki a háború során több tucatnyi tárgyalás során, de Oroszország azon állításai, hogy Ukrajna lelőtt egy ukrán foglyokat szállító repülőgépet, megkérdőjelezi az ilyen cserék jövőjét – írták.

The post Oroszország 77 ukrán katona holttestét küldte haza first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük