Másfél évet töltött ártatlanul a börtönben a hasonmás testvére helyett

300 ezer eurót követel Ivan Petrelli az olasz államtól. 2018 októberében testi sértésért és zsarolásért tartóztatták le a carmianoi férfit öt másik emberrel.

De az elkövető valójában nem ő, hanem a testvére, Mimmo volt.

A svájci 21min azt írja, a férfi ott hibázott, hogy megtagadta a tanúvallomást, ha vallott volna az ártatlanságáról – mint később már megpróbálta, de a bíróság ekkor már megbízhatatlannak tekintette –, talán nem ítélték volna el 11 év börtönre pár héttel később.

2020 elején jelentkezett az igazságszolgáltatásnál a nagyon hasonló kinézetű Mimmo Petrelli, hogy valójában ő a tettes. Bevallotta, hogy részt vett a verekedésben és az azt követő emberrablásban.

«I soldi non mi restituiranno un anno e mezzo di vita». In carcere perché scambiato per il fratello https://t.co/7vitwuZEcE

— Corriere della Sera (@Corriere) January 27, 2024

A bíróságon egy tanú is azt vallotta, hogy Ivan Petrelli nem volt a banda tagja, az elítélt is azt állította, a bűncselekmény elkövetésekor máshol volt.

Hála Istennek, vége ennek a ronda rémálomnak

– nyilatkozta Ivan Petrelli, mikor végül szabadon engedték a maximális biztonsági szintű börtönből.

A férfi a saját és családja életét felforgató történések miatt most kártérítést követel az olasz államtól, de azt mondja a Corriere della Serra beszámolója szerint,

A pénz nem adja vissza az életem másfél évét.

The post Másfél évet töltött ártatlanul a börtönben a hasonmás testvére helyett first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük