Ukrajnai magyar fegyverszállítmányok miatt aggodalmaskodik az orosz katonai attasé a Magyar Békekör szerint

Közleményt adott ki pénteken délután az orosz kapcsolatairól és putyinista megnyilvánulásiról ismert Magyar Békekör. Ebben Oroszország magyarországi katonai attaséja, Oleg Szmirnov szavait idézték, melyek szerint:

Aggodalomra ad okot, hogy Magyarország birtokában lévő fegyverek kerülhetnek Ukrajnába, mert a NATO-szövetségesek akkora nyomást gyakorolnak Magyarországra fegyverek átadására Ukrajnának, hogy a magyar kormány kénytelen lesz felülvizsgálni álláspontját, és eleget tenni a nyugati követelésnek.

Az orosz katonai attasé reményét fejezte ki, hogy az Orbán-kormány „nem hagy fel pragmatikus politikájával”, vagyis hogy nem szállít fegyvert Ukrajnának, és nem képez ki ukrán katonákat.

„Remélem, győz a józanész, és a magyar emberek nem engedik meg, hogy hazájuk ilyen módon közvetve keveredjen fegyveres konfliktusba” – idézték közleményükben az orosz ezredest. Hozzátették, Oleg Szmirnov szerint

Oroszország nagyra értékeli Magyarország, mint NATO-ország egyedülálló békepolitikáját.

Szmirnov az orosz hátterű szervezet szerint kijelentette azt is: az orosz fegyveres erők rakétatámadásai Kárpátalját szinte egyáltalán nem érintik, s ez nem véletlen, hiszen jelentős magyar közösség él ott.

The post Ukrajnai magyar fegyverszállítmányok miatt aggodalmaskodik az orosz katonai attasé a Magyar Békekör szerint first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük