Lázár János: Mindent elkövetek azért, hogy a Continental ne kapjon kormányzati támogatást

Lázár János szerint felfoghatatlan, ami a Continental makói üzemében történik. Az építési és közlekedési miniszter ezt azután nyilatkozta a Rádió 7-nek, hogy kiderült: január 16-án azonnali hatállyal elbocsátotta Radics Gábort, a szegedi gumigyár munkavállalóját a helyi ContiTech. Radics úgy tudja, hogy a szomszédos, makói Continental újabb peres eljárásokat indított vele és a GSZSZ-szel szemben, miután decemberben több, ellenük indított perről is értesültek.

Lázár a délmagyar.hu szemléje szerint úgy fogalmazott az esettel kapcsolatban, hogy

példátlanul megalázó, megszégyenítő és kizsákmányoló módon foglalkoztatja a munkavállalókat a német tulajdonú cég. Kíváncsi lennék, hogy Németországban, vagy máshol ugyanígy viselkedik-e. Nyilván nem.

A tárcavezető támogatta a makói önkormányzatot abban, hogy fogjon össze az érdekképviselettel és segítse, védje meg a munkavállalókat.

Sokkal egyszerűbb lenne azt mondani a Continental részéről, hogy be akarják zárni a makói üzemet, ha ez a céljuk. De az, hogy folyamatosan a legsunyibb módszerekkel lépnek fel a munkavállalókkal szemben, „ráadásul most, 26 év együttműködés után kirúgták Radics Gábor szakszervezeti vezetőt, ez tévút, méltatlan és rossz fényt vet a vállalatra.”

És mindezt úgy, hogy közben a Continental folyamatosan kuncsorog a kormánynál. Mindent elkövetek azért, hogy a cég ne kapjon kormányzati támogatást, sőt azt is fizesse vissza, amit eddig kapott

– jelezte.

Kapcsolódó
Horrorisztikus munkahelyi balesetekről ír a gumiipari szakszervezet, a Continental szerint ez nyílt zsarolás
A makói gyár vezetésének lecserélését követeli az érdekképviselet.

The post Lázár János: Mindent elkövetek azért, hogy a Continental ne kapjon kormányzati támogatást first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük