Antiszemitizmussal vádolják a Nemzetközi Bíróságot Izrael miniszterei

Antiszemita elfogultsággal vádolta a Nemzetközi Bíróságot több izraeli politikai vezető, miután pénteken felszólították Izraelt, hogy tegyen meg mindent a gázai népirtás megakadályozása érdekében. Izrael az eljárásban azzal érvelt, hogy joga van megvédeni magát a Hamász október 7-i támadása után.

Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter a pénteki tárgyalást úgy kommentálta:

A Nemzetközi Bíróság túllőtt a célon, amikor helyt adott Dél-Afrika antiszemita igényének, hogy a gázai népirtásról szóló állítását megtárgyalja, és nem hajlandó a beadványt teljes mértékben elutasítani.

A védelmi miniszter korábban egyébként azzal került a lapok címlapjára, hogy a palesztinokat „emberi állatoknak” minősítette a gázai hadjárat kezdetén. A pénteki tárgyalást vezető bírónő erre a kijelentésre külön ki is tért, és felszólított a palesztinokat emberi mivoltuktól megfosztó kifejezések mellőzésére.

Itamar Ben-Gvir, Izrael szélsőjobboldali titokminisztere szintén a zsidó nép üldöztetését fedezte fel az ENSZ Nemzetközi Bíróság pénteki ideiglenes határozataiban. Ő a Twitteren úgy fogalmazott:

Ez a bíróság nem az igazságra törekszik, hanem a zsidó nép üldözésére. Azokra a döntésekre, amelyek Izrael állam fennmaradását veszélyeztetik, nem szabad hallgatni. Folytatnunk kell az ellenség legyőzését a teljes győzelemig.

Izrael bár gyakran viszonyul elutasítóan az ENSZ-hez, és elfogultsággal vádolja a nemzetközi szervezetet, a hágai bíróságon indított ügyet láthatóan nagyon komolyan vette. Erős jogászcsapattal készült a Dél-Afrikai köztársaság által indított perre, amely népirtással kapcsolatos vádakat fogalmazott meg az október 7-i izraeli terrortámadást brutális katonai fellépés miatt. Ebben eddig több mint 25 ezer palesztin lelte halálát, akiknek igen nagy része gyermek, nő vagy idős ember volt.

(The Guardian)

The post Antiszemitizmussal vádolják a Nemzetközi Bíróságot Izrael miniszterei first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük