„A játékvezetők azt akarták, hogy Franciaország nyerjen” – botrányt emlegetnek a svéd kézisek

A franciák az első félidőben ellenállhatatlanul játszva hét góllal is vezettek, a szünetre 17-11-es előnyre mehettek, ám a második félidőben a védekezésben feljavult svédek a kiválóan védő és három hetest is hárító Andreas Palicka vezérletével nem csupán kiegyenlítettek, de az utolsó percre kétgólos előnybe kerültek.

A hajrában aztán előbb a játékvezetők lépéshiba miatt elvették a labdát az egyébként gólt szerző Jim Gottfridssontól, majd Elohim Prandi időntúli szabaddobásból úgy egyenlített, hogy nagyon gyanús körülmények között szintén lépéshibát véthetett (az ismétlésekből ugyanis kiderült, hogy Prandi felemelte a bal lábát).

ELOHIM PRANDI SENDS US INTO EXTRA TIME #ehfeuro2024 #heretoplay #FRASWE pic.twitter.com/NJRaVdZyLc

— EHF EURO (@EHFEURO) January 26, 2024

„A franciák nem panaszkodtak egyáltalán, ez egy olyan lépéshiba volt, amit csak a játékvezetők láttak” – mondta az Expressennek a meccs legeredményesebb játékosa, Felix Claar. De az időntúli szabaddobásról is megvolt a véleménye:

Százszázalékos hiba, nem kérdés. Az utolsó percekben nagyon érezhető volt, hogy a játékvezetők azt akarták, hogy Franciaország nyerjen.

A svéd Viaplay szakértője, a korábbi 141-szeres svéd válogatott irányító, Johanna Ahlm teljesen kiborult.

„Ha bevezették a sportágban a videós visszatekintést, akkor hogyan fordulhat elő, hogy ilyen helyzetekben, ráadásul egy elődöntőben nem használják? Számomra teljesen érthetetlen – mondta.

A Barcelona balátlövője, Jonathan Carlsbogaard sem értette a bírók döntését.

Nem tudom, miért van ott a tévé, amelyen visszanézhetőek az esetek, ha az utolsó 18 másodpercben három kétséges szituáció is akad. De egyet sem néztek meg. Botrány

– vélekedett.

Kézilabda, férfi Európa-bajnokság elődöntő

elődöntő:
Franciaország – Svédország 34-30 (17-11, 27-27, 30-28) – hosszabbítás után

 

az 5. helyért:
Magyarország – Szlovénia 23-22 (12-13)

Kapcsolódó
Az Eb leghihetetlenebb góljával sokkolta a feltámadó svédeket, döntős a francia kéziválogatott
Az olimpiai bajnok már hét góllal is vezetett az első félidőben, mégis időntúli szabaddobással kellett hosszabbításra menteni a csatát. Ott már nem volt kérdés…

The post „A játékvezetők azt akarták, hogy Franciaország nyerjen” – botrányt emlegetnek a svéd kézisek first appeared on 24.hu.

 Read More

​  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük